a jaka przerwa jest między średnicą tłoka a cylka zazwyczaj?????
jak większa to można krócej docierać jak tam ktoś napisał i to nawet lepiej..... bo jak ktoś też napisał wstyd na takim moto na małych obrotach jeździć i z taką prędkością.......
zalazy jaki tlok sie daje do tajwanskich minimum to 0.05 a naprzyklad przy tzr na oryginalnym zestwaie jest 0.03 wiedz jest róznie ja mam przy moim 0.07 i jest super tajwanskie tloki są dobre ale strsznie puchną ;D
Mam małe pytanie...docieram moje moto ... staram sie nie przekraczać 5 tyś obrotów...i na 6 biegu jade dość wolno jakieś 30 kmh bo tak chyba powinno sie docierać...ale sie dowiedziałem ze na 6 biegu jadąc 30 kmh to dosyć glupie...i żebym tak nie robił...co wy na to ? pzdr ;)
OMG! a gdzie to pisze że Keraj miał zablokowaną? To ja Ci powiem że miał odblokowaną i docierał jak zamontował nowy cylek Poliniego :] wiec po ciula sie mądrujesz?
OMFG, ale jak to możliwe, że przy 50 na godzinę miał 5 tyś obrotów jeszcze na 6 biegu może jeszcze powiesz mi, że z 6 biegu z 5 tysięcy można pojechać ponad 100
przeczytalem sobie caly temtat, opluwajac przy tym caly monitor ze smiechu, to co piszecie to jest sciek bzdur, kto mi wyjasni niby czemu od obrotow moto sie ma zatrzec ? zaciera sie od temperatury a nie od obrotow, oleju sie leje 1:40 najlepiej mineralny, luz do 50cc na zeliwo - 0.03-5, w zaleznosci od tloka, i nie wolno przegrzewac! moto przed jazda musi sie rozgrzac, trzeba unikac jazdy na stalych obrotach - np ciagle 5 tys, silnik ma plynnie przechodzic z niskich na wysokie obroty - kilka razy podczas jazdy, generalnie w pierwszej fazie czyli do 100 km, trzeba robic czeste przerwy bo moto nadmiernie sie grzeje i moze doprowadzic do spuchniecia tloka - zatarcie, pozniej - jezdzic w calym zakresie obrotow z rzadszymi przerwami, a po 300 km juz mozna lac syntetyk i nie dolewac do baku oleju i smigac bez obaw. i Tyle, co za filozofia? pierscienie w dwusuwie i tak sie docieraja po kilku kilometrach a zatarcia/przytarcia z reguly sa z winy wlasciciela ktory paluje silnik i nie patrzy na temperature. a jesli ktos glodny wiedzy : http://www.motor-tech.katowice.pl/ -> technika -> docieranie..
Hub3rT, to tobie tak leci nie mi ok wszystko wyjaśnione ,a sloniu, pisze racje ale nie do końca bo jak będziesz latał na wyższych obrotach to szybciej moto się będzie grzało to jest logiczne bo tłok zasuwa szybciej i przez to szybciej sie nagrzewa...... logika a reszta to prawda co pisał ;p